EN ES  /  CAT

 

Laco2 és el pseudònim de Gianfranco La Cognata, un arquitecte italià que viu i treballa a Barcelona des de l'any 1996. El 2002 funda el seu propi despatx on aborda projectes de diferent tipus i escala. Paral·lelament, es dedica a les il·lustracions per a algunes empreses de disseny gràfic, però especialment per a si mateix, només per pura i simple passió. Des del 2018 la seva passió per l'art agafa sempre més protagonisme a la seva vida fins a convertir-se en professió. 

També és autor d'un relat autobiogràfic il·lustrat en clau d'humor, titulat "Chupar banquillo es bueno para la salud", publicat per l'editorial Grupolitworld.

Detalls

En Il Barone rampante d'Italo Calvino, Cosimo, el protagonista, arran d'una discussió amb el pare, decideix pujar-se als arbres i promet mai més tornar a trepitjar terra. Allà descobreix que el món vist des d'aquesta perspectiva és molt més comprensible i interessant, així que compleix amb la seva promesa i es passa tota la vida entre les branques.

 

Els arquitectes no ens pugem a les branques a l'hora de fer un projecte, però al dibuixar una planta mirem constantment des de dalt, ens allunyem per tenir una visió de conjunt i ens acostem per estudiar el mínim detall.

 

Aquest exercici quotidià el tenim tan assumit i practicat que es converteix en un modus vivendi que seguim en qualsevol acció de la nostra vida. A l'hora de dibuixar m'ajuda a controlar l'escala i la proporció dels meus traços.

 

Gianfranco La Cognata

Em recordo

© 2023 by Ann Young. Proudly created with Wix.com